"Either write something worth reading or do something worth writing."

Pull me down

Αντί βιογραφικού

Το όνομά μου είναι Πάμελα Λύτρα, είμαι λίγο μετά τα τριάντα (κι εκεί σκοπεύω να μείνω για τους πιο «έξω»), εργάζομαι έντεκα περίπου χρόνια στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, μου αρέσει να γράφω δημιουργικά - αποδοτικά για εσάς κι όπως καταλάβατε είμαι το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από το googlelovesme.gr.

Aπό μικρή ήμουν "ψώνιο"

Έγραφα ολόκληρα δελτία ειδήσεων καθημερινά στην παιδική γραφομηχανή, έφτιαχνα μόνη μου περιοδικά για τις φίλες μου (κανονικότατα με την ταυτότητα, τη θεματολογία και τις εικόνες τους), ηχογραφούσα τον εαυτό μου να εκφωνεί τα νέα της ημέρας ώστε να με ακούσω μετά και να μου κάνω μαθήματα ορθοφωνίας (αυτά ποτέ δεν πέτυχαν, νομίζω) και πάντα έλεγα πως θα γίνω δημοσιογράφος (ok, μετά το όνειρο της μπαλαρίνας!).

Αποφοίτησα από το Αρσάκειο Σχολείο Ψυχικού και το τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Παράλληλα με το τρίτο και τέταρτο έτος των ακαδημαϊκών σπουδών μου παρακολουθούσα μαθήματα δημοσιογραφίας στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Κάπου εκεί στα 21 κι αφού πήρα τα πτυχία μου, είχα το άγχος και την έντονη επιθυμία να ξεκινήσω να δουλεύω ώστε να μπω επιτέλους στο χώρο…

Όταν συνάντησα τη δημοσιογραφία

Η πρώτη επαφή με τη δημοσιογραφία έγινε στο ραδιόφωνο του Ant1, όπου είχα αναλάβει τη σύνταξη κι εκφώνηση των διεθνών ειδήσεων για ένα μαγκαζίνο του σαββατοκύριακου. Στη συνέχεια εργάσθηκα για το Channel 9 του Ομίλου Alpha, όπου ως δόκιμος δημοσιογράφος έκανα σχεδόν τα πάντα! Από ελεύθερο ρεπορτάζ και τηλεοπτική παραγωγή μέχρι μοντάζ ή ακόμη και μία ξαφνική εμφάνιση στην αίθουσα σύνταξης για τα τελευταία νέα.

Παράλληλα με αυτές τις δραστηριότητες είχα ήδη αρχίσει να γοητεύομαι από τον περιοδικό Τύπο. Αξέχαστη θα μου μείνει η πολύ καλή συνεργασία με τις Τεχνικές Εκδόσεις του Κ. Καββαθά και το ένθετο Blow out, όπου γράφαμε για ανθρώπους- ήρωες της διπλανής πόρτας. Στη συνέχεια μπήκαν στη ζωή μου τα αγαπημένα για εμένα, «ανούσια κι ασήμαντα» γι’ άλλους, γυναικεία και lifestyle περιοδικά (L’ Officiel, Jolie, Athens Magazine). Ομολογουμένως πολλοί τα χλευάζουν, αλλά εμένα μου έμαθαν αρκετά, μ’ έφεραν σ’ επαφή με κόσμο που πάντα ήθελα να γνωρίσω και θεωρώ πως «αναβάθμισαν» τη γυναικεία φύση μου χωρίς να φθείρουν την παιδεία μου.

Εργάσθηκα επίσης για τον παιδικό τύπο και το παιδικό βιβλίο (Modern Times), ενώ είμαι περήφανη για τις συνεργασίες μου με το ελληνοαμερικανικό website greekreporter.com, τις εφημερίδες Η Άποψη, Free Sunday, First και το πολιτικό έντυπο Politcs’ News.

Κάτι από θέατρο

Δε θα μπορούσα επίσης να μην αναφέρω τη μοναδική ευκαιρία που μου έδωσε ένας καλός φίλος και καταπληκτικός ηθοποιός, να συνδυάσω το θέατρο με τη δουλειά μου και να προωθήσω από τη δική μου πλευρά τη θεατρική παράσταση Βρυκόλακες του Ίψεν, για όσο διάστημα κράτησε η περιοδεία αυτής. Ατελείωτες ώρες στα τηλέφωνα, πολλές αλλαγές στον υπολογιστή για την προσεγμένη επιμέλεια των κειμένων και ακόμη πιο πολλά email ώστε να προλάβουμε τις συνεντεύξεις κι όλα τα απαραίτητα διαδικαστικά για την επόμενη "πιάτσα".

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε

Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι περισσότερο με το Web Κείμενο, τα Social Media και τη Διαχείριση Ιστοσελίδας. Βλέπετε, αυτή είναι η νέα τάση στη «δημοσιογραφική μόδα»! Υπήρξα αρχισυντάκτρια στο διαδικτυακό κανάλι Asana TV (asanatv.gr) της Ελένης Πετρουλάκη - Ivic και στο microsite της πολυεθνικής Tetra Pak για τις χάρτινες συσκευασίες (η θεματολογία αφορούσε κυρίως τη διατροφή, την υγεία και το περιβάλλον).

Σήμερα, εργάζομαι ως Creative Copywriter και Social Media Manager στην εταιρεία digital marketing, Lighthouse. Παράλληλα, γράφω παιδικά παραμύθια τα οποία προβάλλονται με διάφορους, ευρηματικούς τρόπους σε χώρους όπου... "κυκλοφορούν" παιδιά!

Επιθυμία μου είναι μέσω του googlelovesme, να βοηθήσω πέρα από τον εαυτό μου και το δικό σας φίλο, εργοδότη, συνάδελφο ή ακόμη κι εσάς τους ίδιους να προβάλλετε αποτελεσματικά τη δουλειά σας, να υλοποιήσετε την ιδέα σας, να διαφημιστείτε με το λιγότερο δυνατό κόστος και να συνεχίσετε να κάνετε δημιουργικά πράγματα με όρεξη κι ακόμη πιο πολύ ζήλο!

Μ’ εκτίμηση,

Πάμελα Λύτρα