"Either write something worth reading or do something worth writing."

Pull me down

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Ο ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ...

Μία φορά κι έναν καιρό ήταν ένας κειμενογράφος, που του άρεσε να ακούει.

Στην αρχή όλοι απορούσαν πως αυτός ο άνθρωπος αποκαλούσε τον εαυτό του copywriter, αφού εκείνο που "φαινόταν" περισσότερο προς τον κόσμο ήταν η ικανότητά του ν' ακούει τις επιθυμίες και τα συναισθήματα των άλλων παρά να γράφει. Με άλλα λόγια πιο πολύ άκουγε παρά έγραφε ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ONLINE ΛΥΣΕΙΣ

Το επιχειρείν είναι καταγεγραμμένο στο μυαλό μας ως μία φυσική επιχείρηση. Ένα κατάστημα, ένα εστιατόριο, ένας παιδικός σταθμός, μία βιοτεχνία. Είναι ή μήπως "ήταν" έτσι;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ!

Είναι καλύτερο να επενδύεις στα μικρά, γιατί κάπως έτσι απλά θα έρθουν και τα μεγάλα... Αρκεί τα βήματά σου να πηγαίνουν μπροστά. Καλή χρονιά από το googlelovesme!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

SEO & GOOGLE RANKING: ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ;

Η απάντηση μπορεί να δοθεί απλά, αλλά και πιο σύνθετα για όσους δεν πείθονται εύκολα. Η διαφορά πλέον βρίσκεται στο συναρπαστικό περιεχόμενο. Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Από τις φορές που το όνομα μία επιχείρησης σε κάνει να χαμογελάς, να θέλεις ν' απολαύσεις τις υπηρεσίες της και να επαναλάβεις με την πρώτη ευκαιρία σαν slogan την επωνυμία της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑ... SOMETHING!

Ενώ έχεις σκληρύνει κι αποφασίσει να σε στενοχωρούν λιγότερα από όσα πριν πράγματα, γιατί ξαφνικά στην τρίτη προς τέταρτη δεκαετία συνειδητοποίησες ότι πράγματι η ζωή είναι μικρή, οι ξαφνικές συγκινήσεις δίνουν και παίρνουν. Όσο για τη νοσταλγία των συνηθειών που είχες ως παιδί, δεν το συζητώ... Είναι αλλεπάλληλες!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΓΙΑΤΙ Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ!

Είναι από αυτές τις στιγμές του χρόνου που σκέφτεσαι πως θα επιστρέψεις στα ίδια, αλλά έχεις τόσο ανάγκη από μία αλλαγή. Αυτή η τελευταία, είναι μάλλον η λέξη- κλειδί... ΑΛΛΑΓΗ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

#ADOFTHEMONTH: USE ONLY WHAT YOU NEED

Μία οικολογική παρότρυνση, που θα μπορούσε να ταιριάξει και στην παρούσα καθημερινότητά μας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

COPYWRITER, Ο ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ!

Εμείς οι copywriters θεωρούμε τους εαυτούς μας περισσότερο καλλιτέχνες και λιγότερο επαγγελματίες. Γιατί; Επειδή μας αρέσει πολύ η δουλειά μας και μέσα από αυτή βρίσκουμε τρόπους, για να εκφράζουμε την αδιάκοπη δημιουργικότητά μας. Υπάρχουν όμως κι εκείνες οι "άχαρες" στιγμές καριέρας, που αναγκάζεσαι να κάνεις το κάτι παραπάνω. Όχι, μη βιάζεσαι.. Δεν εννοούμε το "κάτι παραπάνω", που όλοι πρέπει να προσφέρουμε στην εργασία μας αλλά εκείνο το επιπλέον που δε σχετίζεται με την παρεξηγημένη ιδιότητά μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

#ADOFTHEMONTH: CHOOSE THE HAPPY ONE!

To googlelovesme.gr διαλέγει τις διαφημίσεις που είδε, άκουσε, διάβασε ή θυμήθηκε και κρίνει πως έχουν κάτι να του/ μας πουν...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ- ΚΑΙΡΙ ΕΛΑ!

Γιατί τόση ανυπομονησία για το καλοκαίρι;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΕ ΣΥΜΠΑΘΩ ΤΑ SOCIAL MEDIA, ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ!

Μη νιώθεις μόνος ή μόνη... Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες εκεί έξω- ακόμη και στο χώρο του digital- που αγαπούν τη δουλειά τους αλλά αρνούνται να την προβάλλουν μέσω των Social Media. Αρκετοί μάλιστα από αυτούς δεν έχουν οι ίδιοι ούτε Facebook Page, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν καν πως θα κάνουν το set up.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ: ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΕΨΗ!

Καθένας από εμάς έχει ένα δικό του, “μυστικό μέρος”, στο οποίο δημιουργεί. Αυτό το “μέρος” μπορεί να είναι ένας φυσικός χώρος (ένα δωμάτιο, ένα ατελιέ, ένα πάρκο στη γειτονιά, ένα ήσυχο σημείο στο βουνό) ή και μη. Ποιος σταματάει άλλωστε να δημιουργεί στο μυαλό ή την καρδιά;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΣ VS ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στο επάγγελμα του δημοσιογράφου και του κειμενογράφου;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΧΕΙ ΦΥΛΟ Ο ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΣ;

Όταν ακουτε τη λέξη “κειμενογράφος” τι εικόνα σάς έρχεται στο μυαλό; Μάλλον όχι αυτή της φωτογραφίας του blog post μας, σωστά;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ BLOG

Εδώ και πολλά χρόνια οι bloggers αποτελούν μία ξεχωριστή δύναμη, που όχι μόνο δεν την αμφισβητεί κανείς αλλά αντιθέτως την επιζητά! Οι μεγάλες- ή και μικρές εταιρείες- τη θέλουν για την προώθηση των προϊόντων κι υπηρεσιών τους, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που αποφασίζουν να προωθήσουν την “καλή” ιδέα τους ξεκινώντας από κάτι “αναίμακτο” οικονομικά όπως μπορεί αρχικά να είναι ένα blog.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΡΙΝ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ BLOG

Έχεις μία πολύ καλή ιδέα. Δεν έχεις το απαραίτητο κεφάλαιο, για να την κάνεις πράξη σε φυσικό κατάστημα ή σ’ ένα eshop/ website κι έτσι αποφάσισες να κάνεις το δικό σου blog. Μάθε πως πρέπει να το πας!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΑΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ...

Είναι κάποιοι, που αλλάζουν συχνά φίλους και κάποιοι άλλοι που κάνουν δύσκολα καινούργιους, γιατί είναι “κολλημένοι” με τους παιδικούς. Γιατί; Μα γι' αυτά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS/ HIV

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS/ HIV και κάνουμε μία σημαντική υπενθύμιση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ/ PART 1

Ευρηματικά ονόματα μικρών επιχειρήσεων, που είδαμε και μας άρεσαν πολύ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ...

Θυμάστε την εποχή, που πιστεύατε πως μία μέρα θα καταφέρετε να πετάξετε; Που η μαγεία αποτελούσε την καθημερινότητά σας και όλα μπορούσαν να συμβούν στα αλήθεια;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

QUOTES: ΔΥΟ ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΙΞΕΩΣ Η ΕΝΑ ΛΕΚΤΙΚΟ ΟΠΛΟ;

Γιατί τα εισαγωγικά τραβούν την προσοχή μας και γιατί τα χρησιμοποιούμε τόσο συχνά, ακόμη και στον προφορικό λόγο μας;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

BOOKUKOO: Η NEA MOBILE ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Το Bookukoo, είναι μία mobile εφαρμογή για κινητά (Android και iPhone), που λειτουργεί όμως κανονικά και σε tablets (iPad, iPad mini κ.ά.)- για ανακύκλωση βιβλίων (ναι, καλά διαβάσατε!) . Ένα μη κερδοσκοπικό εργαλείο- για κάθε βιβλιοφάγο ανεξαρτήτως αναγνωστικών προτιμήσεων- που σκοπεύει μελλοντικά να ενισχύει τις κοινότητες των Ελλήνων της Διασποράς δημιουργώντας μία εικονική βιβλιοθήκη για όλους τους Έλληνες όπου κι αν αυτοί βρίσκονται! Γνωρίστε το Bookukoo, αναζητήστε το σε Ελλάδα κι Αγγλία και ανακυκλώστε τη βιβλιοθήκη σας!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

PIERRE HARDY, O Mr. HAPPY FEET

Toν γνωρίσαμε μέσα από τους οίκους Christian Dior και Balenciaga και τον λατρέψαμε για τα ιδιαίτερα πρωτότυπα παπούτσια του! Φέτος ο Pierre Hardy σχεδίασε μία ακόμη ξεχωριστή συλλογή υποδημάτων, αλλά αυτή τη φορά για λογαριασμό της Gap. Υπάρχει περίπτωση η καινούργια του κολεξιόν να μη γίνει το must - have του χειμώνα;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΦΙΛ ΦΡΙ @ OCTOBER!

Εσάς πως σας βρίσκει ο Οκτώβρης;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

KAΘΕ STARTUP ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ SLOGAN ΤΗΣ;

Έχετε σκεφτεί ήδη ένα έξυπνο όνομα για τη νέα σας startup; Μήπως ετοιμάσατε ένα ιδιαίτερο λογότυπο, που θα συνοδεύει το όνομά της; Αν ναι, τότε μάλλον έφτασε η ώρα να “μιλήσετε” για πρώτη φορά στο κοινό σας μέσω ενός slogan/ motto.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

NELSON MANDELA: "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΚΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

Ο Nelson Mandela δεν παρουσίασε ποτέ τον εαυτό του ως άγιο ή σύμβολο, αλλά ως έναν από εμάς. Ως άνθρωπο. Έναν άνθρωπο, που μιλούσε στη γλώσσα της καρδιάς σε όλους. Χωρίς καμία διάκριση, εξαίρεση και δέσμευση. Παρά μόνο αυτή του σεβασμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗ ΜΟΔΑ!

Η Bάσια Κροκίδα είναι αρχιτέκτονας, σχεδιάστρια κοσμημάτων και webInsider, αφού έκανε το χόμπι της επάγγελμα με τη βοήθεια των Social Media.

Το brand Athens βααν απέκτησε το κοινό του με μία απλή σελίδα στο Facebook!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΛΥΔΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: “Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ. ΜΟΝΟ ΑΝ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΘΑ ΖΕΙΣ, ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. ”

Η συγγραφέας Λυδία Γιαννακοπούλου δεν είναι ένα καινούργιο πρόσωπο. Αντιθέτως έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις, τόσο τηλεοπτικά όσο και στον περιοδικό Τύπο, σχετικά με τη ζωή της και το διάσημο πλέον βιβλίο της στην Ελλάδα «Το χάδι της μητέρας».

Αυτή τη φορά όμως κάναμε μαζί της μία διαφορετική συζήτηση μαζί της, που δε θα αφορά στο πως τη βασάνιζε η μητέρα της όταν ήταν παιδάκι, αλλά στο πως είναι η Λυδία ως άνθρωπος. Με τι ασχολείται, πως ξεπερνάει το παρελθόν, πως είναι η ίδια ως μητέρα και πως κατάφερε να φτιάξει τη ζωή της. Ευτυχισμένη όπως είναι σήμερα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ: "Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ"

Κάθε της συναυλία θυμίζει θεατρική παράσταση κι όταν εκείνη ξεκινάει να «παίζει» τραγουδώντας, σε κάνει ν' αναπολείς ό, τι πιο όμορφο έχεις ζήσει μέχρι τώρα... Η Νατάσσα Μποφίλιου με την ατμοσφαιρική φωνή και τη θεατρική παρουσία, υπόσχεται με τη μουσική της ν' ανατρέψει το σκηνικό της ζωής μας!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

KΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ: "Η ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΩΡΑΙΟ, ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ"

Την πρώτη φορά που ανέβηκε στη σκηνή, ο πάγος ανάμεσα σε αυτόν και το κοινό έσπασε με μία δική του, απρόσμενη… τούμπα! Πολλές εμφανίσεις μετά ο Κωστής Μαραβέγιας, με το επώνυμο που σημαίνει θαυμάσιος, εξακολουθεί να κερδίζει τον κόσμο. Αυτή τη φορά όμως με την ιδιαίτερη μουσική, την άποψή του για τα πράγματα και την απίστευτα θετική ενέργειά του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΙΚΕΛΑΣ, Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Έχει σχεδιάσει τα πιο χαρακτηριστικά κτήρια της πόλης, εργάζεται ασταμάτητα ως αρχιτέκτονας από το 1958 κι αυτό το καλοκαίρι παρουσιάζει στο Μουσείο Μπενάκη και στην έκθεση «Αρχιτεκτονικές Αναζητήσεις», μερικά από τα… 879 συνολικά έργα του!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΣ: ΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ VAMPIRE!

Κάπου διάβασα πως ο κειμενογράφος λειτουργεί σαν ένα vampire. Τι εννοούμε με αυτό; Ο κειμενογράφος είναι ο επαγγελματίας που θα συγκεντρώσει ό, τι υπάρχει γύρω του, από τις ιδέες μέχρι τα διάφορα ταλέντα. Στη συνέχεια θα βρει εκείνον τον ιδιαίτερο τρόπο να το κάνει δικό του και τελικά να “γεννήσει” κάτι εντελώς καινούργιο από όλη αυτή τη διαδικασία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΣ Ο ΣΩΣΤΟΣ!

Η γενικότερη παιδεία ακόμη κι η ποιότητα του χαρακτήρα ενός κειμενογράφου καθορίζουν και την απόδοση της εργασίας του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ